Ugniatanie, wycinanie i ozdabianie - Ania
Wałkowanie - ja
Przepis na pyszne ciasteczka:
0,5 kg mąki
150g cukru pudru
cukier waniliowy
2 żółtka
300 g masła (miękkie)
marmolada owocowa lub różana
Piec w temp. 180*C
Wszystko ugniatamy w dużą kulę i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Po wyjęciu, ciasto delikatnie wałkujemy.
Wycinamy foremkami całe ciasteczka a w nich małe otworki.
(Jedno ciastko całe + jedno ciastko z dziurką - góra i dół)
Pieczemy na złocisty kolor i ozdabiamy.
Smacznego!
MMMmmmmmmmmm, se ve delicioso!!!!!
OdpowiedzUsuńGracias por compartir la receta.
Saludos cariñosos. Laura.
Gracias por tu comentario muy bonito y os saludos cariñosos.
Usuń:-)
Poproszę takie pięciokątne! :-) Te pięć dziurek mnie rozbroiło" ;-)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo i pozdrawiam :-)
Usuń