Składniki: 6 żółtek
5 łyżek cukru
1 łyżeczka przetartej wanili
500 g twarogu
100 g zwykłej mąki - pół szklanki
Ja robię naleśniki na śniadanie tylko z połowy przepisu.
Wychodzi ok 10 małych placuszków, które są baaardzo sycące.
Wszystkie składniki bardzo dobrze mieszamy i na sam koniec dodajemy do ciasta ubitą pianę.
Ciasto lejemy na SUCHĄ i rozgrzaną patelnię!!!
Naleśniki najlepiej robić bardzo małe bo szybko się pieką (ok 2 min ) i łatwo je przewracać.
Do połowy przepisu dodaję tylko dwie łyżki cukru. Bez wanili placki też są pyszne.
Można je podawać z syropem klonowym, miodem lub syropem z agawy :)
Smacznego :)
Nasza Bisia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Odpiszę i chętnie coś napiszę na Twoim blogu :-)